06/11/2012 - Magazine 'Nest, in de Gentse Haven’

Op zoek naar een warm nest?

Twee families met een hart voor de Gentse Kanaalzone...

 

Het verhaal van Nest gaat terug tot begin jaren ‘90, toen de ondernemende Gentse families Maes en Delori 160 hectare grond in Evergem kochten. Samen richtten ze het bedrijf G2i op om dit gebied in de Gentse Kanaalzone te ontwikkelen. Zo legden ze de fundamenten voor het bouwen van het volwaardig, kwalitatief en duurzaam bedrijventerrein: Nest.

 

Het project groeide uit tot een nooit eerder geziene samenwerking. Vandaag is Nest het resultaat van een twintig jaar lange samenwerking tussen initiatiefnemers, stedenbouwkundigen, architecten, politici, aannemers, bewoners, beroepsorganisaties, landbouwers, bedrijven, ambtenaren en sympathisanten.

 

... en een jarenlange ervaring in vastgoedontwikkeling

 

De familie Maes is reeds toe aan de vijfde generatie ‘bouwaannemers’. Groep Maes biedt een combinatie van vastgoedinvestering, asset management en projectontwikkeling aan in verschillende sectoren. Alides NV is de real estate divisie van deze Gentse familiale groep en staat onder leiding van CEO Sophie Maes.

 

Alides NV is investeerder, ontwikkelaar, beheerder en exploitant van een gediversifieerde vastgoedportefeuille. Deze portefeuille is opgebouwd rond 5 pijlers: Offices, Residential, Industry, Hotel en Care. Hierin treedt Alides NV op als full service provider voor zijn huurders, kopers en exploitanten.

 

Nest: meer dan zomaar een bedrijventerrein

 

De percelen op Nest zijn de allerlaatste greenfields in eigendom, geen concessie dus, binnen de Gentse Kanaalzone. Dankzij twintig jaar hard werk, is het een van de mooiste bedrijventerreinen in Vlaanderen geworden, waar bedrijven en ontwikkelaars samen werken aan de toekomst.

 

De belangrijkste troeven van Nest zijn de diversiteit en het flexibel aanbod; er is ruimte voor zowel kleinschalige kmo’s als voor grootschalige bedrijven met zware industrie en logistiek. Die flexibiliteit geldt niet alleen naar oppervlaktekeuze toe, ook het genre activiteiten en de sectoren zijn er zeer divers. Daarbij is het ook de mogelijk om de perceelsgrenzen te verschuiven. Alles wordt op maat van de klant gerealiseerd.

 

Een ander voordeel is dat het terrein reeds volledig ontwikkeld is: kandidaat-kopers hoeven zich geen zorgen te maken over zaken zoals sloop, bodemverontreiniging, voorafgaand archeologisch onderzoek of aanleg van nutsleidingen. Dat vereenvoudigt het traject dat een investeerder moet afleggen. Ook zorgt G2i voor een volledige begeleiding van ontwerp tot vergunning.

 

Duurzaam parkmanagement

 

Bij de ontwikkeling van het gebied heeft G2i ervoor gezorgd een terrein te creëren dat voor iedereen aantrekkelijk is. Daarvoor werd er bij voorkeur samengewerkt met externe professionele bedrijven onder andere inzake duurzame energie. Quares staat in voor het beheer van het bedrijventerrein. De nieuwe bedrijven worden gestimuleerd om samen te investeren in bijvoorbeeld het gezamenlijk laten ophalen van afval, de bewaking van de bedrijfsgebouwen en hun omgeving, de postbedeling en een fietsenpark voor werknemers.

 

Met steun van de gemeente Evergem

 

Het project krijgt de volledige steun van de gemeente Evergem. De ontwikkelingen op Nest leveren immers een grote bijdrage aan de economische expansie van de hele regio. Werken en wonen gaan hier hand in hand. Wonen kan op het industrieterrein zelf, dichtbij de bedrijfsactiviteit. Het centrum van Gent is op een kwartier bereikbaar en er is rechtstreeks openbaar vervoer tussen Gent en Evergem. Ook met de buren en omliggende landbouwers is er een optimale verstandhouding.

 

De Gentse Haven: een gebied met toekomst

 

Ook Daniël Termont en Christophe Peeters hebben jaren geleden al hun hart verloren aan de Gentse Haven: het is een gebied dat werk en welvaart belooft. Kleine bedrijven, zoals Arcelor Mittal en Stora Enso, zijn hier tot echte reuzen uitgegroeid.

 

De toekomst van de Gentse Haven ziet er heel rooskleurig uit dankzij twee grote gebeurtenissen die op til staan: de bouw van de nieuwe zeesluis in Terneuzen en het aanleggen van het kanaal Seine Nord, dat een rechtstreekse verbinding zal vormen tussen de haven en Noord-Frankrijk. Dankzij de nieuwe sluis en het kanaal staat niets de groei van de Gentse Haven nog in de weg. Het voordeel vandaag is: voor bedrijven is er nu nog grond beschikbaar.

 

Wilt u ook deel uitmaken van het Nest?

 

Er zijn nog percelen beschikbaar op Kop van Nest, gelegen aan de Ovaal van Wippelgem, op Waternest, een groene oase bestemd voor diensverlenende bedrijven en high-end voorzieningen, en op Grote Nest, een zeehaven- en watergebonden bedrijventerrein aan het kanaal Gent-Terneuzen.

 

Meer weten?

‘Nest in de Gentse Haven’ is een magazine boordevol informatie voor kandidaat-kopers. Het bevat interviews met architecten, notarissen, bankdirecteurs, lokale overheden en zo veel meer.

 

U kan het online inkijken of uw eigen geprinte luxe-editie bestellen via http://www.nest-indehaven.be/index.html

 

Het magazine werd gerealiseerd door G2i, het Gentse communicatiebureau Gi.dee en communicatiestudio BMUSS, een van de nieuwe bedrijven op Kleine Nest.

 

Geschreven door Leslie Gekiere

 

Nieuws archief