05/11/2015 - Vlotter op je bestemming in bedrijventerrein De Nest

Nieuwe signalisatie

DeNest

Naast de havenbewegwijzering wordt er in industrieterrein De Nest een nieuw concept uitgewerkt om leveranciers en klanten gemakkelijker hun weg te laten vinden naar bedrijven. Vooral kleinere bedrijven ondervonden soms problemen met bereikbaarheid.

De gemeente Evergem heeft samen met vzw Het Nest, de parkmanager van het bedrijventerrein, een nieuw concept toegepast (van Maps4industry) voor het vergroten van de bereikbaarheid in het industrieterrein. 

Aan elke straat werd een kleur toegekend: de laterale weg Jacques Paryslaan (groen), Noorwegenstraat (blauw), Zwedenstraat (roze), Finlandstraat (rood), Walgracht (geel) en Doornzele Hoeksken en de Doornzeelsestraat (paars).

  • Om chauffeurs wegwijs te maken komt er een groot infobord dat zichtbaar zal zijn bij het inrijden van het industrieterrein. Zowel van op het Ovaal Van Wippelgem als van op de laterale weg Jacques Paryslaan.
  • De Noorwegenstraat is de hoofdas van het terrein. Vanop deze hoofdas zullen alle straten van het bedrijventerrein aangeduid worden met infoborden, elke straat in zijn eigen kleur.
  • Aan de (deelnemende) bedrijven wordt er een paaltje geplaatst waarop hun straatnaam en huisnummer komt te staan. Het paaltje heeft dezelfde kleur als de straatkleur.


Havennummers en GPS
Het nieuwe systeem is een aanvulling op het bestaande systeem van de havennummers. Alle bedrijven in het havengebied en heel wat bedrijven errond hebben een havennummer, naast een klassiek adres. Deze nummers staan in het havengebied op borden langs de weg aangeduid. Op basis hiervan vinden vrachtwagenchauffeurs, leveranciers en bezoekers de juiste weg naar een bedrijf. De havennummers kunnen ook in een gps worden opgeladen om zo nog vlotter en via een optimale route op de juiste bestemming toe te komen. Met de ‘GPS Haven Gent’ wordt het verkeer in goede banen geleid: de bedrijven rond de dokken, in de logistieke parken of nabij de R4 zijn makkelijk vindbaar. Alle info hierover is te vinden op www.evergem.be/gps 

Nieuws archief